EBS avas kick-off üritusega "Põhjamaade-Balti jätkusuutlike toidusüsteemide raamistik" projekti

a
Projekti "Põhjamaade-Balti jätkusuutlike toidusüsteemide raamistik" rahastab Põhjamaade ühine põllumajandus- ja toiduuuringute komitee (NKJ) ja Põhjamaade Ministrite Nõukogu. Projekti peamine eesmärk on tugevdada Põhjamaade teadus- ja innovatsioonisüsteeme põllumajanduse ja toidusektoris.

Projekti juhib Helsingi Ülikooli Ruralia Instituut. Soomet esindavad Helsingi Ülikool ja Soome Loodusvarade Instituut (Luke), Taanit Kopenhaageni Ülikool ja Kost Studio, Rootsit Rootsi Põllumajandusteaduste Ülikool (SLU), Norrat Oslo Metropolitan Ülikool, Fääri saari Fääri Saarte Ülikool ja Eestit Estonian Business School.

 

Võrgustiku ja projekti eesmärgid on olulised, sealhulgas tugevdada Põhjamaade positsiooni põllumajandus- ja toiduuuringutes Euroopas, edendada Põhjamaade toidukultuuri, tugevdada Põhjamaade-Balti toidusüsteeme ning soodustada rohelist üleminekut jätkusuutlikumatele toidusüsteemidele.

 

Üks projekti peamisi eesmärke ja tulemusi on parem arusaam Põhjamaade-Balti toidusüsteemidest, sealhulgas kaasatud osaliste mitmekesisusest ja süsteemide kriitiliste punktide tuvastamisest õiglase ja kaasava rohelise ülemineku jaoks. Seda tehakse andmete kaardistamise ja kogumise kaudu transdistsiplinaarsel viisil ning luuakse metoodilised ja teoreetilised alused uue Põhjamaade-Balti jätkusuutlike toidusüsteemide andmebaasi (NB-SFSD) jaoks. Andmebaasi raamistik aitab tuvastada olemasolevaid lünki andmetes ja näitajates Põhjamaade jätkusuutliku toidusüsteemi kohta.